Bıldırcın yumurtası nasıl yenir ,bıldırcın yumurtası nasıl pişirilir,bıldırcın yumurtası nasıl kullanılır?
" Bıldırcın yumurtasının tavuk yumurtasıyla kıyaslanınca 5 kat daha fazla fosfor, 8 kat demir, 9 kat fazla protein içeriyor. Bıldırcın yumurtası bal ve sütle karıştılınca öksürük, soğuk algınlığı, astım ve alerji gibi pekçok hastalığa iyi geliyor.
Bıldırcın yumurtası sesi açmak için içilebilir. Bu şekilde içildiğinde sabah aç karna ve 1 adet içilmesi gerekir.
Türkiye’de tüketimi son yıllarda oldukça artan bıldırcın yumurtası yükte hafif; ama sağladığı yararlar açısından epey ağır bir besindir. Demir, fosfor ve potasyum açısından da oldukça zengin bir besin kaynağıdır.
Yalnız bıldırcın yumurtası tüketiminde dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var:
Doktorlara göre bıldırcın yumurtası 2 yaşını geçmemiş bebeklere yedirilmemelidir. Çünkü; bebeğinizin böbrekleri ve sindirim sistemi henüz yetişkin bir insan gibi çalışmadığından, bu besin bebeğinizin böbreklerini yoracaktır.
Yinebebeğiniz için alerjik bir durum oluşturmada tavuk yumurtasından iki kat daha etkili olduğundan, bebeğinizin bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkiler.
Belirli bir beslenme programına sahip olan hastalarda da doktora başvurulmadan tüketilmemelidir.
Yinebebeğiniz için alerjik bir durum oluşturmada tavuk yumurtasından iki kat daha etkili olduğundan, bebeğinizin bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkiler.
Belirli bir beslenme programına sahip olan hastalarda da doktora başvurulmadan tüketilmemelidir.
Bıldırcın yumurtasını çiğ olarak ya da arzuya göre haşlayarak tüketebilirsiniz. Astım hastaları için özel bir tarif ise şudur: Bıldırcın yumurtasını süt ve balla karıştırarak içerseniz faydasını kısa zamanda göreceksinizdir.
Tıklayınız
Tıklayınız

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder